2023. gada sezonas sākums

Image
LK1 2023

LDGF sacensību sezona tuvojās tik pat strauji kā pavasaris, un jau 27.martā sākas reģistrācija pirmajam Latvijas Kausa posmam VTDT disku golfa laukumā Priekuļos. Reģistrēties varēs, līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, LDGF sistēmā https://www.ldgf.lv/sacensibas/latvijas-kauss-1-2023.
Reģistrācija noritēs 3 fāzēs:

  1. Pirmajā fāzē tiek ņemts vērā spēlētāja PDGA reitings, un nepieciešama aktīva PDGA licence.
  2. Otrajā fāzē no 4.aprīļa varēs reģistrēties ar aktīvu PDGA licenci bez reitinga.
  3. Trešajā fāzē no 18.aprīļa varēs reģistrēties visi pārējie spēlēt gribētāji ar aktīvu LDGF spēlētāja licenci. Atgādinām, ka LDGF licenci bez maksas var iegūt visi spēlētāji, kam ir PDGA licence, un tie spēlētāji, kas ir kādā no LDGF biedru klubiem.

Licence ir obligāti jāatjauno visiem Latvijas kausa dalībniekiem LDGF sistēmā https://www.ldgf.lv/registret-licenci. Ja neatceries ar kādu paroli esi iepriekš pieslēdzies sistēmai, droši pieprasi jaunu paroli un saņemsi e-pastā ziņojumu ar paroles maiņas iespēju. Jautājumu gadījumā var rakstīt uz info@ldgf.lv. Šogad esam noteikuši, ka balvu fonds Latvijas kausa posmos būs 40% no dalības maksām. Balvu fonda sadale ir uzticēta katra posma organizatoram, tādēļ sīkāka informācija par balvām sekos no pašiem organizatoriem, un kopējais apjoms būs atkarīgs no dalībnieku skaita sacensībās. Pirmais posms jau 22.-23.aprīlī Priekuļos. Visu kalendāru var aplūkot LDGF mājaslapā https://www.ldgf.lv/kalendars.

Šajā sezonā Latvijas kausa formāts paliek nemainīgs. Sacensības norit divas dienas pēc golf starta principa. Spēlētāji tiek sadalīti 9 divīzijās:

  • MPO - Vīriešu divīzija;
  • FPO - Sieviešu divīzija;
  • MP40 - Vīriešu, vecāku par 40 gadiem, divīzija (spēlētāji, kuri dzimuši pirms 01.01.1984);
  • MP50 - Vīriešu, vecāku par 50 gadiem, divīzija (spēlētāji, kuri dzimuši pirms 01.01.1974);
  • FP40 - Sieviešu, vecāku par 40 gadiem, divīzija (spēlētājas, kuras dzimušas pirms 01.01.1984);
  • MJ15 - spēlētāju līdz 15 gadu vecumam divīzija (spēlētāji, kuri dzimuši pēc 31.12.2007);
  • MJ18 - spēlētāju līdz 18 gadu vecumam divīzija (spēlētāji, kuri dzimuši pēc 31.12.2004);
  • MA3 - vīrieš ar PDGA reitingu zem 900 punktiem divīzija;
  • MA4 - vīriešu ar PDGA reitingu zem 850 punktiem divīzija.

Lai krātu punktus kausa kopvērtējumam, būtu svarīgi sezonu aizvadīt vienas divīzijas ietvaros. Vienīgais izņēmums būs MA3 un MA4 divīzija, kurām kopvērtējums tiks aprēķināts kopā. Detalizētāk ar Latvijas kausa sacensību noteikumiem var iepazīties nolikumā.

Šogad norisināsies arī Eiropas čempionāts disku golfā Igaunijā un masters čempionāts Ungārijā, tādēļ spēlētājiem, kuru mērķis ir iekļūt Latvijas izlasē, jāiepazīstas ar izlases veidošanas kritērijiem https://www.ldgf.lv/speletajiem/latvijas-izlase.

Tik pat gaidīts sacensību seriāls ir B līga. Šogad ir paredzēti 5 B līgas posmi: Lēdurgā, Laumās, Ērgļos, Palsmanē un Sējā. Šīs sacensības tiks reģistrētas discgolfmetrix sistēmā, un reģistrācija uz pirmo posmu Lēdurgā sākas 10.aprīlī. Sacensības notiks 30.aprīlī https://discgolfmetrix.com/2455762&view=registration.
Ņemot vērā, ka B līga ir vienas dienas divu apļu sacensības, spēlētāju skaits tajās ir ierobežots un atkarīgs no grozu skata trasē. Esi modrs un nenokavē reģistrācijas sākumu. Turklāt B līgai šajā sezonā ir jauni ģenerālsponsori: MVP disc sports un diskgolf.lv. Priecājamies, ka dažādu disku ražotāji arvien vairāk ir ieinteresēti Latvijas tirgū, un ceram uz veiksmīgu sadarbību!